Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

A kandallókról

Milyen kandalló típusokról beszélhetünk? Mi a különbség köztük? 

Elektromos kandallók

 

Ha Ön is szeretné becsempészni otthonába a lobogó tűz igéző látványát, azonban a lakás belsőépítészeti, vagy épületgépészeti adottságai nem teszik lehetővé egy kandalló beépítését, akkor egy elektromos kandalló kiváló választásnak bizonyulhat. Egy ilyen berendezés azonban több mint egy egyszerű látvány kandalló, hiszen hőleadásra is képesek. Az elektromos kandallók tehát kiválóan használhatóak tiszta, környezetbarát, kiegészítő fűtési rendszerként. Hogy a hatás még valósághűbb legyen az ilyen elektromos kandallók tűzterében kőszenet, illetve fahasábokat utánzó díszítő elemek is helyet kapnak.

 

Bio kandallók

 

A Bio kandallók olyan tűzterek, melyek etanollal, vagy ismertebb nevén etil-alkohollal üzemelnek. Mivel az etanol égése során csupán vízgőz, illetve széndioxid keletkezik, ezért a bio kandallók biztonságos működtetéséhez nincs szükség füstelvezető rendszerre. A keletkező párának köszönhetően a lakás levegője kevésbé lesz száraz. Egy ilyen kandalló akár 3 kW hőteljesítmény leadására is képes. Ez talán nem tűnik soknak, azonban egy bio kandalló esetén nincs teljes és névleges teljesítmény, hiszen a termelt hőnek 100%-át képes átadni a helyiség levegőjének. A bio kandallók tehát nagyon kényelmes, tiszta és elegáns megoldást kínálnak.