Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

Alapvetően két fajta légcsatornáról beszélhetünk egy légfűtéses kandalló esetén

 A gravitációs légcsatornák esetében a meleg levegő áramoltatásához nem lesz szükség semmilyen külső eszköz használatára, hiszen mint a neve is elárulja, ezt megoldja helyettünk a garvitáció.

Légfűtéses kandalló 

Ha a légfűtéses kandalló az épület földszintjén helyezkedik el, akkor az emeleti helyiségek meleg levegővel való ellátására ezen változat a legkézenfekvőbb, csupán meg kell oldalunk a levegő visszaáramlásának kérdését.

A ventilációs légcsatornák esetén a meleg levegő áramlását ventillátor, vagy ventilátorok beépítésével valósítjuk meg. Egy ilyen légfűtéses kandalló esetében a csatorna keresztmetszete is kisebb lehet, valamint hatékonyabban lehet alkalmazkodnia az ingatlan adottságaihoz. A ventillációs keringetésnek köszönhetően a lakás gyorsabban fűthető fel, mint egy gravitációs rendszer esetében, valamint a szabályozási feltételek is optimálisabbak. A ventilátorok azonban külső energiaforráshoz kötöttek és természetesen működésük közben valamekkora zajt is keltenek.

 Mikor van szükség a kiépítésre? 

Légcsatornák kiépítésére csak akkor van szükség, ha egy nagyobb alapterületű ingatlan esetén az összes helyiséget a légfűtéses kandalló segítségével szeretnénk felfűteni. Előnyös, ha a légfűtéses kandalló a lakás, vagy a helyiségcsoport központi részére kerül, hiszen így kevesebb csatorna kiépítésére lesz szükség és a kandalló hatásfoka is így maximalizálható a legjobban. Megfelelő konvekciós áramlás, illetve egy kis alapterületű lakás esetén, vagy ha csupán egyetlen helyiséget szeretnénk fűteni a légfűtéses kandalló használatával, csatornák kiépítésére nincs szükség.