Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

Sokan foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy milyen szempontból építsenek kerti konyhát?! Nyilván sokféle szempontból lehet igénye az embernek erre, mely egy alapvető, szükséges, létfenntartó tevékenységgel is párosul. Akárhogyan is nézzük, érezzük azt, hogy az eszközök minősége, megbízhatósága, a folyamat szervezettsége nagyban befolyásolhatja, ezeket a szempontokat. Megtapasztalva ezeket, tenni szeretnénk kezelhetőségük és jobbításuk érdekében. Most lássuk, hogy miért éri meg egy kerti konyhára beruházni?

Miért éri meg egy kerti konyhára beruházni?

Kevesen vagyunk tudatos építők, de annál többen amatőrök, akik leginkább a rosszul megépített gasztro építményeket másolják.
„Vissza a kályhákhoz” azaz az Ősi hagyatékból meríteni az alapmegoldásokat és a mai szempontok szerint megépíteni az újat.
Külföldi példáink vannak, de ahogy a szólás is írja: Más nép más szokás tehát, más étkezési szokásokhoz kapcsolódó berendezkedés sok szempontból más építményt is kíván.
A kemencék, kerti konyhák berendezését a várható szükségletnek megfelelően kell kialakítani.

Az újításban nagyobb szerepet kell adni az ergonómiai méretezésnek-a célszerű megoldásoknak, a környezetbe, térbe és tájba való illesztésnek.

„Visszatalálni a természetbe, nem ősemberi körülmények közé.”
Az a tapasztalat, hogy kemencékre, kerti konyhákra egyre fokozódó igény van. Ez a normális emberi kapcsolatokra való igény miatt tekint vissza.
Egy igényesen kialakított lakásban 20 fős baráti összejövetelt tartani lehet, de nem célszerű. Ez sem a konyhának, sem a bútornak nem esik jól. Nem beszélve a háziasszonyról, akik az esemény nyomait napokig nem tudják, eltünteti.

Egy kert hangulatához illesztett kemence vagy kerti konyha és kiülő vagy a kettő együtt a saját hangulatunkat is meghatározza a szabadtérben uralkodó szabadság szellemének jelenlétével.

„Maga a sütés-főzés, már maga egy alap program.”

A kerti konyhában a férjek is oda állnak a tűz mellé és szívesen segítenek az elő- és utómunkában is. Sőt legtöbb férfi imád főzni a szabadban, ha tárcsázásról vagy bográcsozásról van szó.
Nagyon hasznos lehet ez a „rendezvény” a gyerekek nevelésének szempontjából is. Szívesen együtt marad a gyerek azzal a társasággal, akihez tartozik, ha feladatot kap, különösen a tűz közelében. Hasznos és értékelhető feladatot persze.
A társasági élet szükségességét és hasznosságát kell, hogy lássuk! Nem kisebb feladat a tűz hasznosságának megismertetése és kezelésének megtanítása sem. Tehát rajtunk áll, mit vállalunk be és mennyire mutatunk példát gyerekeinknek az ezzel kapcsolatos feladatok és teendők elvégzésében.