Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

Ha fatüzelésű kandalló vásárlása előtt áll, kérjük érdemes figyelembe vennie alapvető szabályokat, ha hosszútávon kívánja élvezni a kandalló nyújtotta komfortot. Csak az adott fatüzelésű kandalló tűztér használati útmutatójában használt kemény tűzifát, esetleg fabrikettet használja tüzeléskor.

Nedves tűzifa

Nedves tűzifának az olyan tűzifa számít, amely a fatüzelésű kandalló használati útmutatójában fellelhető fafajta, de a nedvességtartalma meghaladja a maximumot, azaz a 20%-ot. Az útmutatók nagy része felhívja a figyelmet a nedves tűzifa mellőzésére, ügyeljünk a fűtőtest rendeltetésszerű használatára, különben komoly problémák léphetnek fel kandallónknál.

Honnan tudjam, hogy alkalmas-e a tűzifám kandallóban történő eltüzelésre?

A fa nedvességtartalmának mérésére viszonylag olcsón lehet mérőkészüléket vásárolni, mindenképp szerezzünk be egy ilyen műszert! Amennyiben a mért érték meghaladja a 20-22%-os határértéket, a tűzifát tegyük félre, megfelelő módon tárolva és a kiszáradási időszak alatt és használjunk például fabrikettet. A keményfa brikett drágább, de a nedves fa használatából eredő károk sokkal többe fognak kerülni, mint a fa és a fabrikett közti tényleges árkülönbség.

A használati útmutatóban nem engedélyezett fafajták

Minden más, ami nem megfelelő minőségű és fajtájú tűzifa, vagy keményfa brikett, illetve ami nem szerepel a kandalló használati útmutatójában, az nem megfelelő tüzelőanyag. Van több fafajta, amit szinte semmilyen fatüzelésű kandalló tűztér használati útmutatója nem engedélyez. A következő két fafajtát egyik kandallótípus esetén se használjuk tüzelésre!

Fenyőfa

A fenyőfa magas gyantatartalma miatt, kártékony lerakódásokat képez a fatüzelésű kandalló tűzterében és a kéményben. A fenyő csak és kizárólag begyújtáshoz használható, de akkor is csak kis mennyiségben.

Gyümölcsfa fajták

A gyümölcsfák olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek a folyamatos tüzelés során nagy mennyiségű káros lerakódásokat képeznek. Ezeket a fafajtákat kis mennyiségben adagolva a megfelelő fajtájú, minőségű tűzifához apránként keverve elégetheti a fatüzelésű kandallóban, de csakis akkor ha száraz.