Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

A tűz jelenléte – annak megismerése és létrehozásának képessége kulcsmozzanat volt az emberi fejlődésben, az emberré válás folyamatában. A beszéd és a tárgyhasználat mellett a tűz megszelídítése emelte ki az embert az állatvilágból.

Mihez segített hozzá a tűz jelenléte

Nem csupán a meleg megteremtése, a hideg elleni védekezés, és az étel tartósabbá, fogyaszthatóbbá tétele valósulhatott meg így, hanem a földművelés felé is vezette az embert, hiszen a tűz egy területet leégetve művelhető, szabad földet hagyott hátra az ember számára. Ezek mellett az építőanyagok, vagy az eszközök létrehozásában is nélkülözhetetlen volt, mint a tégla, tetőcserép, edények kiégetésében, vagy a fémmegmunkálásban.

Kulturális, vallási vonatkozások

A tűz megfoghatatlansága mindig is varázslatos, spirituális, túlvilági jelentéssel társult. Kínában a tűz az öt elem egyike. A zoroasztrizmus pedig szent tisztelettel viszonyul a tűzhöz.

Az egyiptomi főnixmadár, amely elégeti magát, s hamvaiból feltámad, az öröklét jelképe.

A különböző népek mitológiája hasonlóságot mutatnak abban, hogy a tűz isteni kiváltság, Prométheusz történetében például a tűz lopás útján kerülhet csupán az emberekhez.

A tűz a megtisztulás szimbóluma is, a katolicizmus gondolatvilágában tisztítótűz formájában jelenik meg, de a tüzet a pokolhoz is társítják. Számos bibliai történetre is jellemző, hogy az isteni jelenlét tűzben ölt testet: az égő csipkebokor, tűzoszlop, vagy épp az apostolokra szálló tűzlángocskák.

Az otthon melege

Nem csoda, hogy egészen más hatást idézhetünk elő, ha otthonunkban kandalló, kályha segítségével fűtünk be. Ez sokkal inkább teremt otthonos hangulatot, bensőséges teret, mint egyéb fűtési módszerek.

A tűz élő jelenség, gondoskodást igényel:

  • táplálni kell
  • vigyázni kell
  • figyelni kell, nehogy kialudjon

A befektetett munka azonban meghozza gyümölcsét: kandallónk, kályhánk sokkal elevenebb, vonzóbb, változatosabb teret biztosít, mint egy radiátor.

Nincs is jobb, mint a kandalló köré ülve élvezni a tűz látványát, melegét.