Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

Ez egy rendkívül fontos szempont, hiszen a fűtési költség viszi a „rezsi” összetevőiből a legtöbb kiadást. 
Ha egy kandalló takarékos, a rá költött összeg megtérülhet. 
Ha használja, működik a megtakarítás, ha nem, akkor csak esztétikai szempontból funkcionál és sose térül meg a befektetett pénz.

Mitől lesz egy tűztér takarékos?

Egy kandalló akkor takarékos, ha hatékony. 
Ha egy kandalló hatékony (hatásfoka magas), meleg lesz a lakásban. Kevesebb meleget füstöl el a kéményen keresztül, azaz nem az utcát fogja fűteni. A 80% hatásfok azt jelenti, hogy a tűzifában rendelkezésre álló energia 80%-át tudjuk hasznosítani.

Ha biztos akar lenni a jó hatásfokban, nézze meg a következőkben, hogy milyen technikai jellemzők utalhatnak magasabb hatásfokra. A minősítésen túl az alábbi technikai jellemzők utalhatnak magasabb hatásfokra:

• samott vagy kerámia égéstér,
• másodlagos, harmadlagos égési folyamatok,
• füstgyűjtő és az abban elhelyezett füstgázos hőcserélő,
• szimpla vagy dupla deflektor.

A legjobb kandalló a legjobban szabályozható

Az átlagos és a jó kandalló tűztérkonstrukcióit a megfelelő szabályozhatóság különbözteti meg. 
A jó minőségű kandallótűztereknél a névleges teljesítményt tól-ig határokkal adják meg, (például 4-9 kW) ami azt jelenti, hogy 4-9 kW között fokozatmentesen beállítható a leadott teljesítmény a szabályozó karokkal.
A „rosszabb” minőségű kandalló az égési levegőszabályozó állásától függetlenül, mindig nagy lánggal ég. Ezekben a kandallókban a fa mindig gyorsabban ég el és hirtelen emeli meg a helyiség hőmérsékletét. A kandallóval fűtött helyiségből szauna lesz, a többi (a normál hőmérsékletű) helyiségben viszont hideg így a hőmérsékletkülönbség miatt fázni fognak.

A jó kandalló

- pontosan szabályozható, a láng erőssége a levegőszabályozó karok beállításának megfelelő, 
- ha leszabályozzuk, kis lánggal ég, ha többlet levegőt adunk neki, azaz kinyitjuk a szabályzót, akkor a láng intenzitása is növekszik,
- a kandallónk, ha kell, lassan ég- hosszú órákig elnyújtva-, ha kell intenzíven, de mindkét esetben kéményveszteség nélkül.
- mindig annyi teljesítményt ad le, mint amilyen a beállítás értéke, azaz amennyit éppen igényel.

Az Ön otthona mennyi fűtést igényel?

Normál esetben annyit, amekkora az épület hő vesztesége, azaz annyit, ami ahhoz kell, hogy a hőmérséklet állandó és komfortos maradjon. 
A legpontosabb szabályozású készülékek két külön szabályozóval rendelkeznek, így külön szabályozhatjuk a begyújtási fázist és a lassú égés intenzitását.