Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

Ha a konyha nem a négy fal között, hanem a kertben van, akkor a tűzhely nemcsak a család központja lesz, de összeköti a családot és a természetet is.

A kerti konyha nagyobb családok, baráti társaságok közös főzőcskézésére, sütögetésére, együttlétére alkalmas.
A kerti konyha elrendezését a szükségletekhez, igényekhez lehet igazítani, így minden kényelmesen és nyugodtan mehet egy-egy családi összejövetelen.

Kerti konyhák építése

Szinte majdnem azonos felmérések és építési technikák jellemzik a kerti konyha kiépítését, mint a kemencék kialakítását. Azonban nézzük meg a következőkben, hogy milyen különbségek által dolgozunk kint illetve bent.

1. Állapotfelmérés

Minden építést megelőz egy személyes találkozó, majd egy alapos állapotfelmérés, hiszen csak így tudjuk megvalósítani az Ön által megálmodott kerti konyhát.

2. Lerakjuk az alapokat

Az állapotfelmérést követően már tudjuk, hol fog elhelyezkedni kerti konyhánk, ehhez szükséges egy alapot leraknunk, hiszen ahogy egy ház felhúzásakor is az alapok lerakása a mérvadó, úgy egy kerti konyha tekintetében is ez a munka az első és legfontosabb lépés.

3. Tűzhelyének kiépítése-akár 3 is

A kisebb kerti konyhák két tepsis dongás kemencével, grillező bográcshellyel és tűzhellyel (sparherd-el) készülhetnek.
Nagyobb kerti konyhákban viszont akár 4 vagy 6 tepsis dongás kemence is kerülhet.

4. Kémény kiépítése

Ha a tűzhely illetve annak kiépítése megtörtént, már félig kész a munka. Viszont most jön a munka legigényesebb és legpontosabb része, hiszen a kémény kiépítése, helyes elhelyezése és behelyezése a kerti konyhába adja meg az egész kerti tűzhely működését.

5. Téglák lerakása

Előzetes egyeztetés alkalmával (a tervezés folyamatában) már kiválasztottuk a számunkra megfelelő típusú téglát, így annak elhelyezése ezek után már nem jelenthet gondot.
A folyamatos munka és kisebb simítások maradnak már csak hátra addig, amíg el nem készül a mi kis megálmodott kerti konyhánk.

6. Egyéb kényelmi funkciók

Nagyon jól jön egy kerti konyhába még az előkészítő asztal illetve a mosogató, hiszen nagyobb családi összejöveteleknél előnyünkre válhat, ha nem kell ki-be járkálnunk a házba, hogy a hátralévő maradék tányérokat vagy edényeket még elmosogassuk, ezzel is kimaradva az idilli hangulatból.

Egy füstölő vagy szalonnasütő beépítésére is ideális lehet, ha a családból többen szeretnénk tevékenykedni a kinti konyhánkban.

A kerti konyhákhoz sokszor szoktak kérni fatárolót, pavilont illetve különféle méretű, típusú kerti házakat is.

Tekintse meg referenciánkat és keressen bennünket bizalommal! Mi segítünk Önnek megálmodni kerti konyháját!