Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

Mitől biztonságos egy kandalló?

Ha a készüléket éjjel vagy akár nap közben is felügyelet nélkül tudjuk hagyni, anélkül, hogy szénmonoxid-vagy füstmérgezést kapnánk.


Ha nem okoz égési sérüléseket kezelése közben, illetve ha nem okoz tüzet a házban, akkor azt tudjuk mondani, hogy egy biztonságos kandallót vettünk és használunk.

Milyen funkciók jelentik a kandallóban a biztonságot?

Ha rendelkezik külső levegő bevezetéssel és teljesen zárt kivitelű. Ez biztosítja a széndioxid és füstgáz mérgezés elkerülését.
Ha acél samott kandallót választunk, hiszen ennél a típusnál az égéstér sokkal biztonságosabb, mint az egyes elemek ragasztásával vagy csavarkötéssel rögzített öntvény elemes változatok.

Ha az égéstér az ajtónyílásnál alacsonyabban van. Így kevésbe pattan ki a szikra, égő fadarab.
Ha van a kandallónak ajtónyitó kilincse. A kilincs olyan tartozék, mint az autó kereke: nélküle körülményes és veszélyesebb a használat is.
Ha jól karbantartható, kényelmesen tisztítható, elkerülve a kandalló koromégési hátulütőit.
Ha nem igényel külső energiát. Rendkívül előnyös tud lenni az a megoldás, ha van egy olyan fűtési alternatíva, amihez a tüzelőanyagon kívül semmire sincs szükségünk.